Uncategorized
comments 2

Chocolade Swiss Roll met kersen

Kersen Swiss rol
Vandaag hebben we weer een Swiss Roll gemaakt. Dit keer een chocolade variant. Lekker gevuld met slagroom en kersenvulling. Daardoor heb je een beetje de smaak van een Schwarzwalder kirsche torte.

Zoals ik al eerder aangaf is een Swiss Roll een heel aantrekkelijk alternatief voor een taart. Je snijdt er kleine plakjes van af, zodat je gasten die niet al te veel willen snoepen, toch een stukje kunnen nemen. De smaak van de biscuit is lekker zacht, de vulling smelt in je mond. Heerlijk dus!

Wat heb je hiervoor nodig:

 • een bakplaat
 • 2 vellen bakpapier

Voor de biscuitdeeg:

 • 4 eieren
 • 80 gram suiker
 • 80 gram bloem
 • 20 gram cacao
 • snufje zout

Voor de vulling:

 • 250 ml verse slagroom (min 35 % vet)
 • 1 zakje klopfix
 • 1 blikje kersenvulling (Hak)
 • een potje kersen

Bakken maar:

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Vouw een randje omhoog, zodat je later  een mooie rechte deeglap krijgt.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een paar seconden op een lage stand. Zet dan de mixer uit.

Zeef de bloem  met de cacaopoeder en het zout en schep dit door het deeg. Schep dit er goed door, totdat alles goed is opgenomen.

Spreid het deeg uit over het bakpapier. Smeer het goed en gelijkmatig uit. Bak dit in de oven op circa 200 graden, ongeveer 10 minuten. Bak het vooral niet te lang! Dan wordt het moeilijker om de lap zonder scheurtjes op te rollen!

Haal de bakplaat uit de oven. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Wacht hier niet te lang mee, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Rol de lap op met het bakpapier. Leg dit opzij.

Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker en de Klopfix. Rol de biscuitlap weer uit en smeer de slagroom gelijkmatig uit over de biscuitplak. Schep hierop de kersen vulling en verdeel deze over de slagroom.

 

Rol dan voorzichtig de lap weer op. Let op dat je de vulling er niet helemaal uit duwt. Probeer voorzichtig en gelijkmatig te rollen, dan krijg je een mooi effect. Leg de rol op je schone vel bakpapier en pak de rol hiermee in. Leg dit zo (liefst een paar uur) in de koelkast om op te stijven.

Haal de rol er uit. Snijd aan beide kanten een plak er af, zodat je mooie, gelijkmatige zijkanten krijgt. Smeer de rol in met de overgebleven slagroom. Trek met een deegschraper met “tandjes” mooie strepen in de slagroom. Leg er bovenop wat uitgelekte kersen.

Snijd er vlak voor het serveren mooie rechte plakjes van af en serveer deze op mooie gebaksbordjes! Dit was weer een variant op de Swiss Roll, er volgen er nog meer! Want ik vind dit zo leuk om te maken!

Liefs, Ria

 

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

2 Comments

  • Hoi Ingrid, de binnenkant maat (dus het platte deel)van onze bakplaat is 36 x 30 cm. Dit zijn de standaard bakplaten die bij mijn oven horen. Maar de bakplaten van mijn oude oven(die ik ook nog heb) zijn weer wat groter. Elke oven heeft vaak toch net weer een iets andere maat bakplaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.