Koekjes
comments 2

Chocolade spritskoekjes

DSCN5361bn

Het is weer tijd voor een koekjesrecept. Dit keer lekkere spritskoekjes met een beetje chocolade. De koekjes zijn lekker zacht, zoals een sprits hoort te zijn. Het recept is heel eenvoudig en de koekjes zijn binnen een half uurtje klaar! Kopje thee erbij (of koffie, voor de liefhebbers) en smullen maar!

Afgelopen dinsdag had ik echt weer eens zin om koekjes te bakken. Mijn winkeltje is voortaan op dinsdag dicht, dus nu heb ik wat meer tijd om te bakken. Ik heb nog heel veel soorten koekjes op mijn verlanglijstje staan. Ik begin maar eens met de spritskoekjes. Daarna maak ik ook nog de Redvelvet double chocolate cookies. Die komen dan volgende week online, dus houd de site in de gaten :)

Wat heb je nodig voor een trommeltje van deze lekkere koekjes:

  • 120 gram boter of margarine
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eidooiers  (circa 30 gram)
  • 25 ml slagroom
  • 150 gram bloem
  • 15 gram maizena
  • snufje zout
  • circa 100 gram pure (smelt) chocolade voor de decoratie

We gaan beginnen!

Klop de boter zacht met de suiker en de vanillesuiker. Voeg dan de eidooiers en de slagroom toe. Roer dit erdoor. Zeef de bloem en de maizena. Voeg dit samen met een snufje zout toe aan het botermengsel. Roer ook dit erdoor. Zorg dat het een smeuïg geheel wordt. Vul hiermee een spuitzak met een gekarteld spuitmondje (ik gebruik de Wilton 1M).

Spuit koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt spiraalvormen spuiten, maar ook zig-zag of gewoon rechte repen. Ik heb twee verschillende vormen gemaakt.

Bak ze in circa 15 minuten in een voorverwarmde oven, op ongeveer 160 graden. Ze moeten mooi licht goudbruin zijn. Laat ze afkoelen. Daarna smelt je de chocolade ‘au bain marie’. Doe de gesmolten chocolade in een glas, dan kun je beter indopen.

Doop de uiteinden van de koekjes in de chocolade en laat ze uitdruipen op een taartrooster.

Smullen maar!

Liefs Ria

Facebook0
Youtube47
Pinterest123
Instagram689

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *