Cupcakes
Leave a comment

Chocolade cupcakes met kokos citroen toef

IMG_0328bn

Het is heerlijk warm weer buiten! Eigenlijk zelfs iets te warm om te bakken. Daarom hebben we voor jullie dit keer een wat makkelijker recept voor frisse cupcakes! Dus je hoeft niet uren lang in de keuken te zweten om toch wat lekkers te maken!

Benodigdheden voor circa 10 cupcakes

  • 125 gram margarine of boter
  • 125 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 50 gram gesmolten chocolade

Voor de vulling en decoratie:

  • 200 gram margarine
  • 50 gram roomkaas
  • 500 gram suikerbakkerspoeder
  • 1 citroen
  • 30 gram kokos

En verder:

  • Spuitzak en Spuitmondje 1M
  • Bakvorm en zwarte bakingcups

Bereiding

Maak het deeg voor de cupcakes volgens dit basisrecept. Je moet hier nog wel gesmolten chocolade aan toe voegen. Bak dan de cupcakes ongeveer 25 minuten op 175 graden. Laat de cupcakes afkoelen.

IMG_0305bn

Ondertussen maak je de roomkaas botercrème. Daarvoor klop je de boter met de roomkaas zacht en romig. Dan voeg je de gezeefde suikerbakkerspoeder toe. Mix dit erdoorheen. Dan snijd je de citroen doormidden. De ene helft leg je opzij om kleine plakjes uit te snijden voor de decoratie. Uit de andere helft knijp je wat citroensap en voeg dit toe aan het roomkaasmengsel. Klop de citroensap en de kokos door je roomkaasmengsel.

Doe het spuitmondje in de spuitzak en vul de spuitzak met de roomkaascreme. Spuit mooie toeven op de cupcake. Strooi er nog wat kokos over en snijd dan een plakje citroen in kleine stukjes. Steek in elke toef een klein schijfje.

IMG_0321bn

IMG_0328bn

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *