Klein gebak
Leave a comment

Choco kokos reepjes

Kokos choco repen

Houden jullie ook zo van chocolade? Wij in ieder geval wel! Volgens mij is dat onderhand ook wel te zien aan onze blog. Dit keer hebben we weer iets lekkers bedacht in met kokos combinatie met chocolade. Het wordt een soort chocoladebar. Erg lekker!

Deze chocoladebar bestaat eigenlijk uit 3 lagen. Eerst een laagje kokos merengue. Daarop dan een laagje bosvruchtencoulis en dan een laagje pure chocolademousse. Dan is een heerlijke combinatie. Het is echt niet moeilijk om te maken! En heel lekker om te eten!

Wat heb je hiervoor nodig:

  • vierkante bakvorm van 20 cm
  • vel bakpapier om er in te leggen
  • 4 eiwitten
  • 200 gram fijne suiker
  • 110 gram fijn gemalen kokos

Voor de bosvruchten moes:

  • 1 doosje van 250 gram bosvruchten of rode vruchten uit de diepvries
  • 110 gram fijne suiker

Voor de chocolademousse:

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix of andere slagroomversteviger
  • 200 gram chocoladecallets

Zo maak je deze chocobars:

1. Vouw een vel bakpapier in de bakvorm. Doe dit zó dat aan twee zijden een stuk papier uitsteekt. Dan kun je het geheel er later gemakkelijker uittillen. Vet de bodem een klein beetje in met een beetje margarine.

2. Splits de eieren en doe de eiwitten in een schone mixkom of in de kom van de keukenmachine. Klop de eiwitten stijf. Voeg dan beetje bij beetje de fijne suiker toe en klop dit nog ongeveer twee minuten door tot er een stevige, glanzende massa ontstaat.

3. Roer dan met een spatel beetje bij beetje de kokos erdoor.

4. Vul de vorm met dit deeg. Bak het in een voorverwarmde oven op ongeveer 170 graden, tot het lichtbruin van kleur is geworden. Dit is ongeveer 25 minuten. Haal uit de oven en druk het nog warme deeg een beetje aan met een klein paletmes of spatel. Laat zo afkoelen.

5. Voor de bosvruchtencoulis begin je met het inkoken van het diepvriesfruit. Doe hiervoor het doosje fruit in een steelpan met de suiker. Breng het langzaam aan de kook, waarbij het meteen rustig kan ontdooien. Roer het telkens goed door, het mag natuurlijk niet aanbranden. Als het ontdooid is en kookt, laat het dan nog ongeveer 30-35 minuten doorkoken totdat het een beetje indikt.

6. Smeer eerst met een kwastje een beetje fruitmoes over de merenguebodem, zodat het beter blijft plakken. Laat de rest van de moes een beetje afkoelen en giet het dan in de bakvorm, over het ingesmeerde fruitlaagje. Smeer het gelijkmatig uit en zet het in de koelkast.

7. Vervolgens smelt je voor de pure chocolademousse de pure chocolade “au bain marie” op een pannetje heet water. Zorg dat de chocolade goed is opgelost. Laat dit heel kort, circa 5 minuutjes, afkoelen. Klop de slagroom met het zakje Klopfix goed stijf (leg je gardes eerst even in de vriezer en zet je beslagkom in de koelkast).  Schep een beetje slagroom door de chocolade en meng dit erdoor. Ga zo verder, voeg telkens een deel van de geklopte slagroom toe aan het chocomengsel. Op deze manier krijg je een romig mengsel.

8. Schep dit over de fruitlaag in de bakvorm, smeer het gelijkmatig af. Zet in de koelkast om op te stijven.

9. Zeef wat cacaopoeder over de chocolade. Snijd het met een warm mes is rechthoekige stukken.

Deze chocobars zijn eigenlijk best nog een beetje groot uitgepakt, je kunt ze natuurlijk ook wat kleiner snijden! Die van ons zijn eigenlijk mini gebakjes geworden!

Liefs, Ria en Laura

 

Facebook0
Youtube78
Pinterest176
Instagram803

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *