Koekjes
Leave a comment

Brownie cookies

Brownie koekjes
Wij maken heel vaak brownies of een variant daarop. Brownies bestaan voor een groot uit chocolade, yammie! Maar ze zijn ook altijd lekker zacht van binnen. Dit keer hebben we een brownie koekje gemaakt. Dat is een chocolade koekje, maar dan heerlijk zacht van binnen. En de buitenkant is eigenlijk ook lekker zacht. Een echt bownie koekje dus!

Koekjes bakken doe je lekker even tussendoor. Gezellig met de kids op woensdagmiddag! Het grote voordeel is dat je zo weinig ingrediënten nodig hebt en lekker snel klaar bent. Dus ga eens gezellig met de kids aan de slag. Vinden ze meestal geweldig! Lekker kliederen en tussendoor je vingers aflikken en de kom uitlikken. Ze zullen deze zachte chocoladekoekjes vast heel erg lekker vinden. Ik heb redelijk grote koekjes gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook kleiner maken. Dat bepaal je helemaal zelf!

Wat heb je nodig:

  • één of twee bakplaten bekleed met bakpapier
  • 175 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 50 gram boter of margarine
  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 250 gram fijne suiker
  • 1 theelepeltje citroenaroma of een beetje geraspte schil van een citroen
  • 100 gram pure chocolade (fijngehakt)

Aan de bak!

Zet de bakplaten klaar en bekleed ze met een vel bakpapier. Als je twee platen hebt, kun je meteen de tweede lading koekjes klaarzetten en in de oven doen als de eerste koekjes er uit gaan.

Verwarm de oven voor op circa 175 graden. Smelt de 175 gram chocolade met de boter  ‘au bain marie’ op een pannetje met heet water. Als het helemaal goed gesmolten is, haal je het van het pannetje af en laat heel even staan. Klop ondertussen de eieren met de suiker en de citroen tot een dikke lichte massa. Roer het chocolademengsel erdoor. Zeef het meel met het zout en voeg dit toe aan het chocoladedeeg. Schep dit goed door tot een homogene massa. Hak de chocolade goed fijn en schep dit erdoor.

Maak met twee lepels kleine bergjes deeg en leg deze met voldoende tussenruimte op het bakpapier. Bak de eerste ronde niet teveel koekjes, want dan kun je de eerste ronde even uitproberen hoe lang je ze wilt bakken. Bak de koekjes circa 10 minuten.

De tweede ronde doe je wat meer koekjes tegelijk, je weet nu ook hoe groot ze worden, dus je kunt de hoeveelheid ook nog aanpassen, afhankelijk van hoe groot je de koekjes wilt hebben.

Leg de koekjes die uit de oven komen met bakpapier en al op een rooster om nog wat af te koelen. Daarna kun je ze op een bord leggen.

De koekjes zijn echt heerlijk geworden. Bewaar ze in een koekjestrommel en eet ze niet allemaal tegelijk op! Hoewel dat moeilijk zal zijn, want ze zijn verrukkelijk!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.