Klein gebak
comments 13

Bosbessen-kwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

Met Pasen hebben we heerlijke kwarkgebakjes gemaakt! Deze taartjes lijken daar heel erg op! En omdat de cheesecakes en de kwarktaarten bij ons het meest populair zijn, hebben we een bosbessenvariant gemaakt! Heerlijk! Weer met verschillende laagjes, wat er altijd mooi uitziet. Uiteraard kun je de bosbessen ook goed vervangen door ander fruit, bijvoorbeeld aardbeien of frambozen!

Let op: als je deze taart gaat maken, moet je er wel rekening mee houden dat elke laag in de koelkast moet opstijven. Daardoor is de bereidingstijd een stuk langer dan gemiddeld.

Benodigdheden

Voor de bodem:

  • 250 gram digestivekoekjes
  • 85 gram gesmolten margarine, bijvoorbeeld blueband.

Voor de eerste laag:

  • 1 zakje klopklop (instant slagroom) of 125 ml verse slagroom.
  • 3 potjes Activia bosbesssen fruit fusion a 125 gram (dit zijn kleine potjes Activia yogurt)
  • 200 gram monchou (= 2 pakjes) op kamertemperatuur
  • Bakje verse bosbessen (een deel hiervan is voor de toplaag en voor de garnering)
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 ml water
  • Americolor gel kleurstof electric purple

Voor de tweede laag:

  • 1 zakje klopklop of 125 ml verse slagroom
  • 300 ml magere kwark
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 50 ml water

Voor de toplaag:

  • Gepureerde bosbessen
  • 2 blaadjes gelatine

Extra: vierkante bakvorm met losse bodem

Aan de slag!

Vouw een stuk bakpapier om de losse bodem, leg deze weer terug in de vorm en vet een beetje in met margarine.

Voor de bodem maak je alle koekjes fijn met een staafmixer. Doe je gemalen koekjes in een kom. Smelt de margarine en voeg dit toe aan de fijngemalen koekjes. Roer goed door en doe dit in de bakvorm. Druk het aan met de bolle kan van een lepel. Zet je bakvorm in de koelkast.

Dan gaan we nu de laagjes maken. Voor het eerste laagje klop je de slagroom of de Klopklop en zet dit opzij. Klop in een andere kom de Monchou glad. Zorg dat deze niet te koud is, want dan kun je hem niet goed smeuïg kloppen. Klop de Activia yoghurt even glad en meng dan beetje bij beetje bij de Monchou. Als alles goed is opgenomen voeg je het gehele mengsel weer beetje bij beetje bij de slagroom tot alles glad is.

Maak dan een handje vol bosbessen fijn met de staafmixer en zeef het. Mix deze bosbessenpuree bij het Monchoumengsel.

Voeg nu nog een paar druppels Electric purple kleurstof toe, zodat het geheel iets paarser wordt.

Breng de 50 ml water aan de kook, zet het vuur uit, wacht heel even en los de geweekte blaadjes gelatine er één voor één  in op. Zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat weer een minuutje staan en voeg dan toe (door de zeef) aan het paarse mengsel. Nog even voorzichtig door mixen en dan kun je het in de vorm gieten op de koekjeslaag. Laat tenminste anderhalf tot twee uur opstijven in de koelkast.

De tweede laag

Eerst de klopklop of de slagroom kloppen. Voeg dan de kwark en de basterdsuiker toe en mix dit door elkaar.

Breng de 50 ml water aan de kook, zet het vuur uit, wacht heel even en los de geweekte blaadjes gelatine er één voor één  in op. zorg dat ze goed opgelost zijn. Laat weer een minuutje staan en voeg dan toe (door de zeef) aan het kwarkmengsel. Giet het over de paarse laag in de bakvorm, laat weer een tijd opstijven.

De toplaag

Pureer de helft van de bosbessen die nu nog over zijn met de staafmixer. De rest is voor garnering. Zeef de bosbessenpuree, eventueel twee keer. Vul deze bosbessenpuree aan tot 200 ml met water. Meng goed door.

Verwarm dit dan, breng heel even aan de kook. Laat weer even staan, zodat het in ieder geval niet meer kookt en los de gelatine er in op.

Laat weer afkoelen. Dit mengsel moet langer afkoelen! Het mag namelijk niet meer warm zijn, voordat je het op de  taart giet. Giet het voorzichtig over de tweede laag taart. Laat dan staan. Zet het pas in de koelkast als het fruitlaagje al een beetje dikker wordt. Anders loopt het er misschien uit.

Als dit laagje helemaal opgesteven is, kun je de taart voorzichtig uit de vorm tillen. Snijd dan de buitenranden bij met een warm mes, zodat de zijkanten van de taart er netjes glad uitzien.
Dan kun je de taart in mooie vierkantjes snijden. Decoreer de gebakjes met de besjes die je nog over hebt gehouden. Geniet ervan!

Bosbessenkwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

Bosbessenkwarkgebakjes

 

Liefs van het liefdevoorbakken-team!

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

13 Comments

  1. Wauw! Wat zien die er leuk uit! :D Mooie foto’s hebben jullie ervan gemaakt zeg.

  2. Ziet er heerlijk uit! En wat een prachtige foto’s weer! Ik zou willen dat ik dat kon haha. Die kop en schoteltjes zijn ook echt heel schattig!

    • Dank je wel! Die kop en schotels zijn van mijn andere dochter! Ze heeft een hele verzameling, dus we gaan ze vast nog wel eens gebruiken!

  3. Pingback: 30x high tea recepten - De Zoetekauw

  4. Schattig! Hoe groot is de bakvorm? Of: hoe groot zijn de gebakjes, en hoeveel haal je uit dit recept?

  5. Jantine van Walsem says

    Wat een leuk recept! Ga het ook eens proberen.
    Maar hoeveel blaadjes gelatine worden er gebruikt voor het tweede laagje?

  6. Sophia says

    Hoeveel gram zit er in een gelatine blaadje. Ik heb namelijk zowel kleine als grote gelatineblaadjes in huis.

    • Wij gebruiken altijd de pakjes gelatine met 12 blaadjes in een pakje. Deze wegen totaal 20 gram, dus één blaadje weegt dan 1,66 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *