Klein gebak
Leave a comment

Blondies met gedroogde abrikozen

We maken heel vaak Brownie recepten. Nu wordt het tijd om eens Blondies te maken. Iets wat (zoals met meer baksels) al een tijdje op ons bak-lijstje stond! Dus hier volgt recept voor Blondies. Dat zijn Brownies, maar dan gemaakt met witte chocolade.

Het is de laatste weken behoorlijk warm. Daarom hebben we regelmatig recepten gemaakt van ijsjes en ijstaarten. Milkshakes en smoothies doen het ook goed. Maar dit keer maak ik toch weer eens iets cakeachtigs. Blondies! Ik had nog een zakje gedroogde abrikozen in de kast liggen, dus die heb ik hier aan toegevoegd. Leek me wel wat. Verder nog wat rozijnen erbij en uiteraard zit er in dit deeg flink wat witte chocolade.

Dit heb je nodig:

  • een rechthoekige bakvorm van ongeveer 28 x 20 cm
  • 1 vel bakpapier om in de bakvorm te leggen
  • 150 gram boter of margarine
  • 220 gram witte chocolade
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram rozijnen

Zo maak je de blondies:

  1. Vouw een vel bakpapier zo, dat het er aan beide zijden uitsteekt. Dan kun je de cake er later gemakkelijk uit tillen.
  2. Smelt de boter met de witte chocolade ‘au bain marie’ in een schaal op een pannetje heet water. Zorg dat alles opgelost in en roer tot een homogene massa. Laat dit een klein beetje afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Wel de rozijnen in een beetje water. Laat dan even uitlekken.
  5. Doe de eieren en de suiker in een kom. Klop dit schuimig in circa 5 minuten.
  6. Voeg het botermengsel in delen toe en roer dit telkens goed door met een spatel.
  7. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het deeg. Schep telkens goed door.
  8. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Voeg deze toe aan het deeg. Voeg ook de rozijnen toe aan het deeg. Schep dit goed door tot een gelijkmatig deeg.
  9. Vul de vorm met het deeg. Strijk het mooi glad met een paletmes.
  10. Bak de blondie gaar in het midden van de oven, in circa 25- 30 minuten op 180 graden.
  11. Haal de blondie uit de oven en laat heel even afkoelen. Til de cake dan met behulp van het bakpapier uit de vorm. Zet op een plank. Laat verder afkoelen.
  12. Verwijder het bakpapier door er een ander plank op te leggen. Draai om, en trek het papier er voorzichtig af. Leg de plank er weer op en draai weer om, haal dan de tweede plank er weer af.
  13. Snijd de cake in rechthoekige stukjes van ongeveer 5 x 7 cm.

Smullen maar! Ze zijn verrassend lekker, dus snel maken!!!

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.