Klein gebak, winactie
comments 2

Bavaroisebolletjes + winactie

Bavaroisebolletjes
Vandaag wordt liefdevoorbakken.nl officieel gelanceerd! En dit gaan we met jullie vieren! De afgelopen weken hebben we achter de schermen heel hard gewerkt om de site te maken en artikelen te schrijven. En vanaf vandaag zijn we officieel online! We beginnen met een minimarathon aan artikelen, dus bereid je maar vast voor op allerlei lekkers! Vandaag deze overheerlijke bavaroisebolletjes met chocolade + winactie.
Benodigdheden:
Dit recept is voldoende voor circa 16 bolletjes.
  • 200 gram mix voor biscuit
  • 3 eieren
  • 20 ml water
  • Boter (voor het invetten van de vorm)
  • 50 gram mix voor chocoladebavarois
  • 60 ml water
  • 250 ml slagroom
  • 200 gram (smelt) chocolade puur
  • klein beetje (smelt) chocolade wit
  • circa 100 ml slagroom

Extra: Städter bakvorm voor moorkoppen of halve bollen + spuitzakken

Bavaroisebolletjes

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Maak de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wij gebruiken hiervoor altijd de biscuitmix van ons eigen merk: Twinkelotje mix voor biscuit. Maar je zou ook die van Funcakes hiervoor kunnen gebruiken.

Vet de bakvorm in en vul deze met het deeg. Het vullen van deze bakvorm doen wij met een spuitzak.

Bavaroisebolletjes

Bak je halve bolletjes 15 tot 20 minuten goudbruin op 175 graden.

Laat de bolletjes afkoelen en haal ze na 10 minuutjes voorzichtig uit de vorm.

Bavaroisebolletjes

Nu gaan we de bavarois maken. Wij gebruiken hiervoor 50 gram bavaroispoeder chocoladesmaak en 60 ml water. Laat dit 5 minuten indikken. Klop ondertussen 250 ml slagroom stijf. Schep de slagroom luchtig door het bavaroisemengsel en laat dit opstijven in de koelkast.

Ondertussen snijd je de bolletjes horizontaal doormidden. Leg de bovenkantjes apart van de onderkantjes.

Nu gaan we chocoladeganache maken. Wij kiezen hiervoor een 1 op 2 verhouding: 100 ml slagroom op 200 gram pure chocolade. Verwarm je slagroom tot bijna aan de kook. Breek de chocolade in stukjes in een bakje en giet hier de warme slagroom overheen. Laat heel even staan en roer het dan door met een rubberen spatel, totdat de chocolade helemaal is opgelost.

Laat je chocolademengsel ietsjes afkoelen, maar het moet wel vloeibaar blijven!

Zet de bovenkant van je halve bolletjes op een rooster en overgiet deze met je chocolademengsel. Let op dat je er een uitlekbak onder zet, anders wordt het een bende op je aanrecht! Laat de chocolade dan even uitharden.

Ondertussen ga je de bavarois op de onderkant van de halve bolletjes spuiten. Gebruik hiervoor een spuitzak en spuitmondje 1M van Wilton. Wij kozen voor een zigzag vorm, maar je zou ook rond kunnen spuiten.

Als je bovenkant uitgehard is, leg je deze voorzichtig op de onderkant.

Smelt je witte chocolade au-bain-marie, dus in een bakje boven een pannetje kokend water (bakje mag het water niet raken). Als het goed gesmolten is doe je het in een spuitzak. Knip er een klein puntje af en spuit het in een zigzag vorm over het bolletje.

bavaroisebolletjes

Dit is ons eindresultaat! We hebben ook nog een variatie met aardbeienbavaroise gemaakt, ook erg lekker!

bavaroisebolletjes

bavaroisebolletjes

Winactie

En je kunt iets bij ons winnen! Omdat wij super blij zijn dat we eindelijk liefdevoorbakken.nl officieel kunnen lanceren vandaag, geven wij een Städter bakvorm voor moorkoppen of halve bollen weg!

Bavaroisebolletjes

Wat moet je ervoor doen?

– Like onze nieuwe facebookpagina

– Deel het bericht over de winactie! Let wel op: deel het bericht openbaar! Anders kunnen wij niet zien dat je het gedeeld hebt!

Extra: We zouden het ook super leuk vinden als jullie liefdevoorbakken.nl zouden volgen via e-mail. In de rechter kolom kun je je e-mailadres invullen, dan blijf je op de hoogte van alle nieuwe blogposts!

Op vrijdag 7 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt op facebook!

Nog vragen of opmerkingen? Laat een reactie achter!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube58
Pinterest130
Instagram705

2 Comments

  1. Wat ziet dit er lekker uit! Gefeliciteerd met jullie officiële lancering van deze leuke website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *