Ontbijt & lunch
comments 3

Bananenbrood met Griekse yoghurt en appel-kaneel

Bananenbrood met Griekse yoghurt

De laatste tijd ben ik steeds vaker op zoek naar gezonde recepten. Niet omdat ik vind dat ik te dik ben, maar wel omdat ik vind dat het belangrijk is om gezond te eten. En vergis je niet hoor: ik eet heel graat friet, chips en taart. Maar het kan af en toe geen kwaad om als snack een plakje bananenbrood naar binnen te schuiven. Vandaag een bananenbrood met appel en rozijnen!

Dit bananenbroodje is weer even anders dan de vorige bananenbroden die wij hebben gemaakt. Deze is namelijk met Griekse yoghurt! Hopelijk valt deze net zo in de smaak!

Benodigdheden

  • 200 gram bloem
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakzout
  • snufje zout
  • 1 el honing
  • 1 appel
  • handje rozijnen
  • snufje kaneel (naar smaak)

Extra: cakevorm

Aan de slag!

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet je cakevorm in.

Prak de bananen in een kom. Het is het lekkerst (en het makkelijkst) als je flink rijpe bananen gebruikt. Je zal merken dat die veel beter te prakken zijn en de brengen de bananensmaak in de brood beter naar boven!

Doe alle droge ingrediënten (zout, bakzout en bloem) in een kom en roer even goed door elkaar. Zet dit even aan de kant.

Doe de eieren in een andere kom en mix deze kort. Voeg hier je bananenprakje, de Griekse yoghurt en de honing aan toe en mix dit voorzichtig door. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix nogmaals door.

Snijd de appel in stukjes en doe deze met een handje rozijnen in een kommetje. Voeg hier naar smaak kaneel aan toe (krijg ik altijd een beetje een appeltaart-gevoel van). Hussel even goed door elkaar en voeg dit dan toe aan je deeg. Roer het er even goed door, zodat het goed verspreid zit in het deeg. Doe het deeg in de cakevorm. Bak je bananenbrood ongeveer 35 tot 40 minuten op 175 graden. Prik even met een satéprikker om te testen of je brood goed gaar is (moet er droog uitkomen).

En klaar is je bananenbroodje! Ik ga er tijdens mijn nachtdiensten van deze week eens even heerlijk van smullen!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

3 Comments

  1. Ria Welgraven says

    Hallo,

    In het recept staat: bakzout…bedoel je bakpoeder?
    Hoe groot moet die cakevorm zijn?

    Groetjes Ria.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *