Behind the scenes
Leave a comment

Bak tag !

Baktag

Het leek ons wel eens leuk om een tag (vragenlijst) in te vullen over onszelf! Zodat jullie ons wat beter kunnen leren kennen. En wat is er dan niet leuker dan een Bak-tag? Wij vonden deze bij Schepje Suiker, en hebben hem ook ingevuld!

Baktag

Ria

Wat bak je het liefst?

Ik bak het liefst kwarktaart!

Volg je altijd een recept? Of doe je maar wat?

Ik gebruik wel eens een recept als basis, maar meestal verander ik het helemaal. Ik heb inmiddels al zo veel gebakken, dat ik lang niet altijd een recept nodig heb!

Siliconen- of metalenbakvormen?

Allebei! Dit hangt er vanaf wat ik maak! Meestal gebruik ik toch de metalen of aluminium bakvormen, maar ook de siliconen bakvormen zijn voor sommige baksels ontzettend handig.

Wat bak je liever, cake of koekjes?

Cake, ik ben dol op cake! Maar koekjes bakken is ook super leuk!

Wanneer ben je begonnen met bakken?

Ik denk 40 jaar geleden of zo? Ik ben al heel vroeg begonnen met bakken, want ik vond het altijd al heel erg leuk. Voor alle verjaardagen van alle kinderen (6!) bakte ik alle taarten. En dan vooral kwarktaart en slagroomtaart.

Vind je bakken echt leuk? Of is het iets wat je doet als je je verveelt?

Nee ik vind bakken écht leuk! Het is vooral om steeds weer iets nieuws te proberen! Als ik eenmaal aan het bakken ben kan ik ook nooit ophouden. Dan heb ik altijd het gevoel dat ik nog meer moet bakken!

Wat is je favoriete Hollandse gebak?

Een Bosche Bol! Ik vind een appeltaart ook altijd lekker, maar de Bosche Bol is mijn favoriet.

Ben je vindingrijk bij het bakken?

Ja vind ik wel. Ik barst sowieso van de nieuwe ideeën. En als ik iets aan het maken ben verander ik met gemak het één en ander. Komt waarschijnlijk omdat ik al zo lang bak!

Weet jij het verschil tussen bakpoeder en baksoda?

Ja! Beide zijn het rijsmiddelen, maar baksoda is een sterker rijsmiddel. Maar moet nog wel gecombineerd worden met bepaalde zure stoffen.

Waarom hou je zo van bakken?

Omdat ik er lekker creatief mee kan zijn. En omdat het zo verschrikkelijk lekker is! Wie houd er nou niet van een lekker stukje taart? Yummie!

Hoe vaak bak je?

Op dit moment ongeveer 3 keer in de week! Naast de blog bak ik ook nog veel voor mensen op bestelling! Dus ben regelmatig aan het bakken!

Gebak geven of gebak krijgen?

Geven! Krijgen hoeft niet zo, want ik maak zelf al zo veel. Dan vind ik geven veel leuker!

Plog #1

Laura

Wat bak je het liefst?

Als er maar chocola in zit, dan word ik er sowieso al intens gelukkig van! Zoals de chocolade oreo kokos truffles. Ik ben meer van het klein gebak en de kleine hapjes dan enorme taarten. Daarvoor moet je bij mijn moeder zijn haha!

Volg je altijd een recept? Of doe je maar wat?

Als ik iets nieuws ga uitproberen, ga ik eerst op onderzoek uit. Dan zoek ik meerdere recepten en lees ik die goed door. Dan bedenk ik met alle kennis die ik heb opgedaan een eigen recept! Dat vind ik het leukst!

Siliconen- of metalenbakvormen?

Dat ligt er echt aan wat ik ga maken! Bij sommige baksels is een siliconenbakvorm gewoon handiger dan een metalen!

Wat bak je liever, cake of koekjes?

Ik bak vaker koekjes, maar ik geloof niet dat ik echt een voorkeur heb! Over het algemeen vind ik een goeie cake bakken eigenlijk net zo leuk!

Wanneer ben je begonnen met bakken?

Sinds nieuwjaar 2016! Toen heb ik eindelijk zelf een oventje aangeschaft en heb ik de mini appeltaartjes gemaakt. Ging echt super goed en sindsdien maak ik steeds meer baksels gewoon alleen bij mij thuis (we bakken het meest bij mijn moeder thuis). Daarvoor hielp ik mijn moeder wel mee in de keuken, maar had ik nog niet eerder echt zelf recepten gemaakt. Ja oké, af en toe een appeltaart uit een pakje, maar dat telt niet.

Vind je bakken echt leuk? Of is het iets wat je doet als je je verveelt?

Ik vind bakken echt oprecht heel leuk. Maar ik vind vooral het geheel van de blog ontzettend leuk. Het foto’s maken, teksten schrijven. Het hele proces van een artikel maken (dus van bedenken van een baksel, het maken van een baksel tot het eindresultaat van een leuk artikel) maakt mij blij!

Wat is je favoriete Hollandse gebak?

Dat is een lastige, want ik heb meerdere favorieten. Zelf gebakken appeltaart staat sowieso hoog op mijn lijstje van favoriete Hollandse baksels. Vandaar dat er ook met enig regelmaat iets verschijnt op de blog met appel en taart. Can’t help it. Maar Limburgse Rijstevlaai vind ik ook zooo lekker. Daar kun je mij ’s nachts wel voor wakker maken! Maar ik eet hem eigenlijk alleen maar als ik jarig ben, een soort traditie. We hebben nog nooit een rijstevlaai zelf proberen te maken. Maar, in augustus ben ik weer jarig, dus je weet nooit dat ik ineens toch zin heb om er zelf eentje te proberen in elkaar de frutselen!

Ben je vindingrijk bij het bakken?

Nog niet zo heel erg. Ik denk dat ik daar nog iets te weinig ervaring voor heb. Ik bel altijd gewoon mijn moeder op, als ik iets niet weet of snap. Ik ben wel vindingrijk met het bedenken van nieuwe ideeën voor de blog. Of beter gezegd: creatief. Dat maakt het bloggen zo leuk: onze ideeën zijn echt eindeloos.

Weet jij het verschil tussen bakpoeder en baksoda?

Ja! Bij het ene moet je zelf nog een zuur toevoegen (bakzout) en bij de ander zit dat er al in (bakpoeder).

Waarom hou je zo van bakken?

Ik ben er mee opgegroeid. Mijn moeder heeft natuurlijk haar eigen winkel (theeentaartspulletjes.nl), en samen maakten we al veel taarten met marsepein en fondant in opdracht. Toen kregen we het idee om al onze kennis te verzamelen en te delen met andere! Dat begon met een striktaart, en dat liep al heel snel uit tot een verzameling van inmiddels meer dan 100 recepten! En het feit dat ik er enorm veel creativiteit in kwijt kan maakt het bakken zo leuk!

Hoe vaak bak je?

Dat is heel erg verschillend. Ik heb natuurlijk gewoon nog een full-time baan als verpleegkundige, met een wisselend dienstrooster (dus dag-, avond- en nachtdiensten, ook in het weekend). Mijn werk is elke week anders. En het bakken en bloggen moeten we er dus omheen plannen. Dus ik kan niet echt zeggen hoe vaak ik bak. We plannen bakdagen in zodat we elke week 3 artikelen online kunnen zetten!

Gebak geven of gebak krijgen?

Gebak geven! Al vind ik het wel spannend als mensen mijn baksels gaan testen. Wat nou als ze het helemaal niet lekker vinden?

Dat was de baktag! Mochten jullie nog meer vragen voor ons hebben op het gebied van bakken, dan mogen jullie ze altijd hieronder bij de comments stellen! Vinden we leuk :)

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.