background widget, Toetjes
Leave a comment

Appeltaart trifle

Appel trifle
Eén van mijn favoriete taarten blijft toch de klassieke appeltaart. Maar die hebben we al een keertje gemaakt, dus moeten we niet te veel in herhaling vallen. Daarom dacht ik: een appeltaart toetje! Dat moet toch gewoon lekker zijn??

Sinds we deze website hebben, zijn we al druk bezig geweest met de smaken van de appeltaart. Zo hebben we kleine appeltaartjes en mini appeltaartjes (high tea) gemaakt. Of een Zweedse appeltaart met caramelsaus! Kortom: nog lang niet genoeg. Daarom is het tijd voor een andere variant op de appeltaart, deze toetjes!

Vroeger vond ik dit wel één van de hoogte punten als er iemand jarig was bij ons thuis (buiten alle cadeautjes natuurlijk), de zelfgebakken appeltaart van mijn lieve moeder! Zo door de jaren heen is mijn favoriete taart een klein beetje verschoven naar de rijstevlaai. Maar inmiddels heb ik besloten dat ze samen een gedeelde 1e plek verdienen. Ik kan weer eens niet kiezen!

Terug naar het toetje, want daar gaat het tenslotte om in dit artikel. Dit toetje bestaat uit de volgende laagjes:

 • Verkuimelde kaneelkoekjes
 • Slagroom met kaneel
 • Appeltaart vulling

Benodigdheden:

 • 1,5 à 2 appels
 • 80 gram rozijnen
 • kaneel
 • suiker
 • 500 ml verse slagroom
 • poedersuiker
 • 4 x 4 Verkade nizza kaneel koekjes (dus 16 totaal)
 • 30 gram boter

Dit is voor 4 toetjes!

Aan de slag!

Verkruimel de koekjes. Dit keer heb ik het gewoon op de ouderwetse manier gedaan: met een deegroller! Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de kruimels aan toe. Zet even aan de kant.

Snijd de appel in stukjes en doe deze met de rozijnen in een kommetje. Voeg hier kaneel en suiker aan toe en mix dit er goed door. De hoeveel kaneel en suiker is een beetje naar smaak. Ik hou toevallig heel erg van kaneel, dus doe graag een snufje meer!

Klop de slagroom bijna stijf en voeg dan ongeveer 5 tl poedersuiker en 5 tl kaneel toe. Klop dan helemaal stijf. Proef even tussendoor! Je kan altijd meer poedersuiker of kaneel toevoegen.

Tijd voor het opbouwen: Begin met een laagje van de koekkruimels. Schep hier een laagje slagroom overheen. Doe er vervolgens nog een laagje appeltaartvulling overheen. Herhaal alle laagjes nog een keer en je toetje is klaar om opgegeten te worden!

Terwijl ik dit artikel aan het afronden ben zit ik nog even een glaasje appeltaart weg te eten. En echt, super lekker! Deze wil je maken voor je gasten tijdens jouw dinertje, of gewoon voor jezelf!

Liefs Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.