Cakes, Taarten met oven
Leave a comment

Ananas kokos laagjes cake

DSCN7066bn

We hebben weer een taartje gemaakt in de vorm van een cake! Dit keer biscuitlaagjes met een ananas-roomkaas vulling. En lekker veel kokos! Wij hebben wel ananas uit blik gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook verse ananas gebruiken. De smaak is lekker licht en fris! 

Dit taartje wordt één van mijn favorieten. Lekker zacht en die kokos is echt heel lekker! Het voordeel van dit taartje is ook, dat je er gemakkelijk plakjes van kunt snijden Dus geen veel te grote taartpunten, maar een plakje taart. Of voor liefhebbers een dikke plak.

Wat heb je nodig:

  • Een langwerpige cakevorm van circa 30 cm.
  • Een vel bakpapier

Voor de biscuitdeeg:

  • 6 eieren
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloem
  • Snufje zout
  • 20 gram gemalen kokos

Voor de vulling:

  • 300 ml slagroom (poedersuiker om de slagroom te zoeten)
  • blikje ananas
  • 150 gram roomkaas met ananas
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • circa 100 gram fijngemalen kokos

Aan de slag:

Neem de cakevorm en vouw een vel bakpapier zo, dat deze in de vorm past, waarbij de uiteinden aan de zijkant naar buiten gevouwen worden. Op die manier kan de cake er later, als ie klaar is, er zo weer uit.

Dan gaan we de kokos-biscuit lagen maken.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in de beslagkom en klop ze stijf met de keukenmachine of elektrische mixer. Voeg daar de suiker in één keer aan toe en mix dit door tot een stevig glanzend geheel. Voeg daar dan de eidooiers aan toe en mix nogmaals een aantal, ongeveer 10 seconden. Zet dan de mixer uit.

Zeef de bloem met het zout en roer dit, samen met de kokos,  door het deeg. Roer dit stevig door, totdat alles goed is opgenomen.

Spreid het deeg uit over twee bakplaten die met bakpapier bekleed zijn. Smeer het goed uit, zodat de gehele plaat is bedekt met het deeg. Bak de beide plakken om de beurt  in de oven op circa 190 graden, ongeveer 12 minuten.

Zodra de plak biscuitdeeg licht en goudbruin kleurt, haal je deze eruit. Strooi wat poedersuiker op een placemat en stort hierop de plak biscuit. Leg deze op zijn kop en haal meteen het bakpapier eraf. Doe dit snel, want anders gaart de biscuit door en wordt het droog en hard. Doe dit voor beide plakken.

Dan ga je de crème maken: klop de ananas-roomkaas los, voeg de basterdsuiker toe, en klop dit kort door. Klop de slagroom stijf. Zorg dat de gardes goed koud zijn. Laat de ananas uitlekken en doe 200 gram in een kom. Maal deze tot moes met een staafmixer. Schep de moes bij de roomkaas en roer door. Schep dan dit ananas-roomkaasmengsel beetje bij beetje bij de slagroom, schep telkens voorzichtig door. Herhaal dit totdat alle crème is toegevoegd aan de slagroom. Zet dit een uurtje in de koelkast om een beetje steviger te worden.

Snijd de biscuit plakken wat bij zodat ze mooi recht zijn. Zet de cakevorm op de eerste plak en meet zo hoe groot de eerste plak moet worden. Snijd deze af en leg op de bodem (op het bakpapier). Schep hier wat van de crème op en strijk dit glad met een klein paletmes. Strooi hier een laagje kokos op. Dan snijd je weer een plak biscuit af. Zorg dat deze plak wel ietsje grote is dan de vorige, want de cakevorm wordt natuurlijk telkens ietsje breder. Leg de plak op de crème en druk  een beetje aan. Dan weer wat crème er op, en kokos. Zo ga je door tot je de hele cakevorm hebt gevuld. Zorg dat er een plak biscuit bovenop ligt. Vouw het bakpapier een beetje dicht en zet dit circa één à twee uur in de koelkast.

Haal de cake er uit. Vouw het papier weer open en leg er een snijplank op. Draai het geheel om. Leg de plank op je werktafel. Til dan de cakevorm er af. Haal het bakpapier er voorzichtig af. Smeer nog een laagje overgebleven crème op de buitenlaag. Strooi hier dan de kokos over. Til de zijkant een beetje schuin als je de kokos op de zijkant strooit.

Leg de cake op een mooi rechthoekig bord en strooi nog wat overgebleven ananasstukjes op de bovenkant. Snijd voor het serveren voorzichtig plakjes af met een warm mes.

Geniet van deze lekkere cake!

Liefs Ria

Facebook0
Youtube47
Pinterest123
Instagram689

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *