High tea, Klein gebak
Leave a comment

Amandelcakejes met aardbeien en slagroom

gebakjes

Toen ik afgelopen week in de supermarkt was, lagen er eindelijk weer eens heerlijke, mooie Hollandse aardbeien. Die heb ik natuurlijk meteen gekocht. Daar moet ik dan natuurlijk wel even een receptje bij bedenken. Vandaar deze amandelcakejes met aardbeien!

Ze zijn erg lekker geworden. De cake is vrij eenvoudig te maken, er zit wat amandelmeel in en bovenop wat geschaafde amandelen. Aan de slagroom heb ik wat citroenaroma toegevoegd, dat is lekker fris. Dan nog wat van die heerlijke aardbeien er op in plakjes. Een heel klein beetje chocolade en dan nog wat geschaafde amandelen. Deze gebakjes kunnen ook heel goed voor moederdag. Je kunt de cake ook uitsteken met een hartvormige uitsteker. Volgende week komt er trouwens ook nog een brownierecept online van hartvormige brownies.

Voor dit recept heb je nodig:

  • een rechthoekige lage bakvorm van circa  30 x 20 cm
  • 200 gram boter of margarine
  • 200 gram fijne suiker
  • 4 eieren
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram fijngemalen amandelpoeder
  • snufje zout
  • twee eetlepels melk
  • circa 50 gram geschaafde amandelen

Voor de decoratie;

  • 250 ml verse slagroom, minimaal 35 % vet
  • 1 bakje aardbeien
  • 50 gram melkchocolade (puur mag ook, maar ik had nog melkchocolade over)
  • restje van de geschaafde amandelen.
  • een spuitzak met een rond spuitmondje

Recept:

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Doe dit op zo’n manier, dat je aan twee zijkanten een flap overhoudt. Dan kun je straks je baksel makkelijker uit de bakvorm krijgen. Vet in met wat boter.
  2. Maak het cakedeeg: mix de boter zacht in circa 2 minuten. Voeg de suiker toe en klop deze ook nog even mee.
  3. Weeg de droge bestanddelen af en voeg ze bij elkaar.
  4. Voeg één voor één de eieren toe aan het botermengsel. Voeg telkens één eetlepel bloemmengsel toe om schiften te voorkomen. Klop elke ei even door totdat het geheel is opgenomen. Voeg dan de rest van het bloemmengsel beetje bij beetje toe. Klop op de laagst stand, klop niet langer dan nodig is, maar zorg er wel voor dat alles goed is opgenomen.
  5. Voeg de melk toe en klop ook deze er heel kort door. Vul de bakvorm met het deeg. Smeer het gelijkmatig uit met een paletmes.
  6. Strooi wat amandelschaafsel over het deeg.
  7. Bak de cake in de oven gaar in circa 30-35 minuten. Prik even met een satéprikker. Die moet er droog uitkomen.
  8. Haal de cake uit de oven en laat even afkoelen.
  9. Til  de cake uit de vorm met behulp van het uitstekende bakpapier.
  10. Draai de cake om met behulp van een snijplank. Haal het bakpapier er af, en draai weer terug met de snijplank.
  11. Laat verder afkoelen.
  12. Klop de slagroom stijf met een beetje poedersuiker (leg de gardes van te voren even in de vriezer, zodat ze goed koud zijn)
  13. Snijd de cake in gelijkmatige vierkante stukjes.
  14. Doe de slagroom in een spuitzak met een rond spuitmondje.
  15. Spuit ronde toefjes op de cakejes.
  16. Spoel de aardbeien af en laat ze uitlekken.
  17. Snijd een aantallen aardbeien in plakjes en leg ze op de cakejes.
  18. Smelt de chocolade “au bain marie” en doe dit in een spuitzak, knip een puntje af en spuit wat sliertjes chocolade over elk cakeje.
  19. Maak dan een beetje van het amandelschaafsel een beetje fijn met je vingers en strooi een beetje over de aardbeien.

Veel bakplezier!

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.