Cakes, Klein gebak, Pasen
comment 1

Abrikozencakejes met spiegeleitje

Deze lekkere cakejes lijken een beetje op een gebakken spiegeleitje. Leuk om bijvoorbeeld om bij je Paasbrunch te serveren! Hiervoor hebben we een plaatcake gebakken in een rechthoekige bakvorm. Daarop een crème van magere kwark en slagroom. En dan een abrikoosje er op. Schattig toch?

Het is altijd erg leuk om iets te maken voor Pasen. Vaak komen de kinderen op bezoek, of andersom. Je gaat zelf op visite. Naar je ouders of schoonfamilie. Misschien is het dan wel leuk om deze cakejes te bakken en mee te nemen!

Wat heb je nodig:

  • Een rechthoekige bakvorm, ik heb zo’n soort ‘braadslede’ gebruikt. Ooit gekocht bij Ikea. Deze is ongeveer 24 x 34 cm.
  • margarine en bakpapier om de vorm mee te bekleden en in te vetten.

Voor de cake:

  • 250 gram boter of margarine
  • 240 gram suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • snufje zout
  • 5 eieren
  • 325 gram bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 75 ml slagroom
  • 25 ml abrikozensap (uit blik met abrikozen, die gebruik je voor de decoratie)

Voor de decoratie:

  • 100 gram magere kwark
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl Citroensmaakstof (Funcakes of Patidess) òf geraspte schil van een halve citroen.
  • klein beetje poedersuiker om de slagroom iets te zoeten
  • twee eetlepels witte basterdsuiker
  • blikje abrikozen

Aan de slag:

  1. Begin met het bekleden van de bakvorm. Ik heb de ‘braadslede’ gebruikt, zoals ik al eerder aangaf. Je kunt ook een andere rechthoekige of vierkante vorm gebruiken die ongeveer dezelfde maat heeft. Ik heb deze ooit gekocht en nog steeds in de verpakking, dus ik dacht: laat ik die nu maar eens gebruiken. Leg er een vel bakpapier in, en dan zo, dat de zijkanten een stuk uitsteken. Dan kun je de cake er later heel gemakkelijk uit tillen. Smeer dit in met een beetje boter of margarine.
  2. Maak dan het deeg voor de cake. Klop de boter zacht, voeg de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe en klop alles crèmig. Voeg één voor één de eieren toe, klop telkens tot het hele ei goed is opgenomen. Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg dit in delen toe aan het beslag.  klop telkens even door op lage stand. Voeg de 75 ml slagroom toe, klop erdoor. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Voeg  25 ml sap toe aan het deeg. Klop dit er door.
  3. Vul de vorm met het deeg. Strijk glad en bak dit circa 50 – 55 minuten in een voorverwarmde oven op circa 160 graden. Tot de cake mooi goudbruin is. Prik er in om te controleren of de cake gaar is.
  4. Laat de cake dan eerst een kwartiertje afkoelen in de vorm. Haal er dan uit en stort op een rooster. Haal het bakpapier er af. Laat de cake helemaal afkoelen.
  5. Roer de kwark los in een kom. Klop de slagroom stijf (zorg dat de gardes en de kom koud zijn). Voeg een beetje poedersuiker toe tijdens het kloppen. Schep dan de slagroom bij de kwark en twee eetlepels witte basterdsuiker. Voeg ook een theelepel citroensmaakstof toe. Of de geraspte schil. Schep dit alles door elkaar, proef even of het zo lekker is. Je kunt altijd nog een beetje extra suiker toevoegen.
  6. Snijd de cake in vierkante stukken. Schep op elk vierkantje een klodder van het kwarkmengsel. Leg daar dan een abrikoos op.

Nu heb je cakejes met een spiegeleitje er op!!

Liefs Ria

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *