Vlaaien
Leave a comment

Aardbeienvlaai met chocolade bodem

DSC_0886bn

We hebben weer eens een paar dagen lekker samen taartjes gebakken! Eerst hebben we natuurlijk boodschappen gedaan en lekker veel fruit gekocht. O.a. voor de fruitspiesjes. Maar we konden de aardbeien ook niet weerstaan en besloten om twee bakken aardbeien te kopen. Hiervan maken we twee recepten. De Semifreddo cakejes èn een aardbeienvlaai, vol met lekkere aardbeien!

Deze vlaai heeft weer eens een lekkere chocoladebodem. die hebben we al eens eerder gemaakt bij de chocoladevlaai. Hij is erg lekker en de combinatie met aardbeien is heel goed! Voor de vulling kiezen we voor een mascarpone-aardbeiencrème. Dan die heerlijke aardbeien er op en toefjes slagroom voor de afwerking! Zo creëer je een heel mooi plaatje.

Wat heb je nodig:

Voor het deeg:

  • 175 gram bloem
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 55 gram poedersuiker
  • 20 gram gemalen amandelen
  • snufje zout
  • een half zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 125 gram zachte boter

Voor de vulling:

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom (+ een beetje poedersuiker)

Voor de decoratie:

  • 250 gram aardbeien
  • 150 ml slagroom (+ een beetje poedersuiker)
  • 1/2 zakje Klopfix
  • Spuitzak + spuitmondje 1M (Wilton)

Aan de slag!

Je begint met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor doe je de volgende ingrediënten in een kom: de (gezeefde) bloem, de cacaopoeder, de poedersuiker, de amandelen, het zout, de vanillesuiker, het ei en de boter. Kneed hier een soepel deeg van. Wikkel dit in huishoudfolie en leg het ongeveer een uur in de koelkast.

Vet dan de vorm in en bestrooi met een klein beetje bloem. Rol het deeg uit tussen twee lagen plasticfolie. Tot het net wat groter is dan de bakvorm. Haal het bovenste plastic er af en til het onderste op en leg het deeg zo op de bakvorm. Zorg dat overal voldoende deeg zit en werk de randen ook mooi bij.

Leg er bakpapier in en strooi dan de bak bonen op het bakpapier. Bak de bodem dan in een voorverwarmde oven op 200 graden, ongeveer 8 minuten.

Haal de vorm uit de oven, haal de bak bonen en het bakpapier er af. Zet nog circa 4 minuten terug in de oven. Op die manier kan de bodem ook nog een beetje afgebakken worden.
Haal dan de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Haal de bodem voorzichtig uit de vorm en zet op een taartplateau of taartschaal.

Klop voor de vulling de mascarpone los. Maal de 150 gram aardbeien tot moes met de staafmixer. Klop vervolgens de slagroom stijf met een beetje poedersuiker. Voeg alle ingrediënten bij elkaar en mix dit nog even voorzichtig door. Giet de vulling in de taartbodem en laat dit even opstijven in de koelkast.

Voor de decoratie klop je ongeveer 150 ml slagroom stijf met een beetje poedersuiker en een half zakje Klopvast. Snijd je aardbeien doormidden en verdeel deze over de taart. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit rozetten op de rand van de taart.

Deze taart is echt een aanrader met dit heerlijke weer! Super fris door de aardbeien en de mascarpone. De chocolade bodem maakt het helemaal af!

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube47
Pinterest123
Instagram689

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *