Kindertraktaties, Moederdag
Leave a comment

Aardbeienspiesje voor Moederdag

DSCN6883bn
Het is wel op de valreep, maar we hebben toch nog een leuk ideetje voor Moederdag verzonnen! Het is een spiesje met harten cakejes en verse aardbeien! Superlekker! Misschien leuk voor een Moederdagontbijtje??

Moederdag blijft een bijzonder leuke traditie. Ik (Ria) ben dol op tradities, dus ik hou ook van Moederdag. Nu is het wel zo dat deze dag er anders uit ziet dan vroeger (als je mog kinderen thuis hebt, is het helemaal erg leuk), maar toch heeft de dag een bijzonder randje. Eerst ga ik natuurlijk even naar mijn eigen moeder (is inmiddels 93 jaar), daarna is er tijd voor onze eigen kinderen. Er komen er altijd wel een aantal langs voor een bakkie koffie of thee en ze verwachten dan natuurlijk wat lekkers erbij. Dus dat worden dan deze spiesjes!! En als ze mee eten, dan kan ik ook nog wat aardbeien bewaren voor een lekker toetje!!

Wat heb je nodig om deze cake-aardbeienspiesjes te maken:

Voor de cake:

  • cakevorm, van ca 30 cm lang
  • 275 gram boter of margarine
  • 250 gram fijne suiker
  • 5 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 60 ml verse slagroom
  • beetje citroensmaakstof (bijvoorbeeld van Funcakes)

Voor het maken van de spies:

  • hartjes uitsteker om cake-hartjes uit te steken
  • 1 bakje aardbeien (liefst lekkere Hollandse aardbeien)
  • blauwe bessen (eventueel, kan ook zonder)
  • satéprikkers

Aan de slag:

Beboter de bakvorm en bestrooi met wat bloem. Zet opzij.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de boter of margarine in een kom en klop deze luchtig! Klop een paar minuten. Voeg dan de fijne suiker toe en klop weer een minuut. Voeg dan één voor één de eieren toe. Klop eerst elk ei goed door voor je weer een nieuw ei toevoegt. Voeg het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout toe. Voeg dit beetje voor beetje toe aan het deegmengsel. Klop nu voorzichtig en langzaam, anders klop je de luchtigheid er weer uit.  Dan voeg je beetje bij beetje de slagroom toe. Klop dit op de laagste stand door het deeg. Voeg de citroensmaak toe en meng er ook door. Vul bakvorm met het deeg en bak de cake in circa 1 uur en 10 minuten gaar en goudbruin 0p 160 graden. Controleer even met een prikker of de binnenkant ook gaar is (prikker moet droog blijven). Laat de cake afkoelen, haal na circa 10 minuten uit de vorm en laat dan verder afkoelen.

Snijd een aantal plakken cake, leg deze op de snijplank en steek er dan hartjes uit met de hartjesuitsteker. Was de aardbeien en haal de kroontjes er af. Was de blauwe bessen. Laat het fruit goed uitlekken.

Rijg dan alles aan een spies. Begin met een cakehartje, dan een aardbei, dan een blauwe bes, weer een cakehartje, een blauwe bes, een aardbei en een cakehartje. Als je geen blauwe bessen hebt, dan sla je die over. Dit is maar een voorbeeld, heb je zelf een leuker idee, dan is dat natuurlijk ook helemaal goed!!!

Fijne Moederdag!

Liefs, Ria

Facebook0
Youtube47
Pinterest100
Instagram654

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *