Taarten zonder oven
comments 3

Aardbeien yoghurttaart

IMG_0412bn

Het zal niet onbekend zijn dat wij het heel erg leuk vinden om kwarktaarten en cheesecakes te maken. Zeker omdat je eindeloos kan variëren met smaken! Maar je kan soortgelijke taarten dus ook met yoghurt maken! Voeg daar een bodem met chocola en stukjes aardbei aan toe, en je hebt een lekker taartje!

Wat heb je nodig:

  • 1 springvorm van circa 22 cm doorsnee.
  • stukje bakpapier om op de bodem te leggen.
  • 200 gram digestive koekjes
  • 200 gram pure (smelt) chocolade.
  • 150 ml slagroom
  • 500 ml magere yoghurt
  • 250 ml verse slagroom
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 bakje aardbeien
  • 5 eetlepels witte basterdsuiker

Aan de slag:

  1. Begin met het bekleden van de bakvorm met een vel bakpapier.
  2. Maal de koekjes fijn met een staafmixer.
  3. Verwarm de chocolade met de 150 ml slagroom ‘au bain marie’.
  4. Meng de koekkruimels met de gesmolten chocolade.
  5. Vul hier de bodem van de vorm mee. Laat dit 10 minuutjes opstijven in de koelkast.
  6. Week de gelatine minimaal 10 minuutjes in koud water.
  7. Doe de yoghurt in een kom.
  8. Voeg de basterdsuiker toe en meng erdoor.
  9. Klop de slagroom (bijna) stijf (leg van te voren de gardes even in de vriezer zodat ze goed koud zijn).
  10. Was een aantal aardbeien en snijd ze in kleien stukjes.
  11. Voeg de slagroom toe aan het yoghurtmengsel en klop erdoor.
  12. Verwarm 50 ml water, en breng het even aan de kook.
  13. Laat even staan, zodat het echt niet meer kookt, en voeg dan één voor één de blaadjes gelatine erdoor. Zorg dat ze goed opgelost zijn.
  14. Laat dit circa 5 minuutjes staan en schenk dan (door een zeef) bij het yoghurtmengsel.
  15. Klop alles nog even door. Schenk dan op de bodem.
  16. Laat je taart opstijven in de koelkast.
  17. Decoreer je taart met stukjes aardbei.

Smullen maar!

Liefs Ria & Laura

 

 

 

 

Facebook0
Youtube72
Pinterest168
Instagram782

3 Comments

  1. Patricia Kwappenberg says

    Bij de ingrediënten staat 150 en 250 ml slagroom, in het recept staat 100 ml, wat zijn nou de juiste hoeveelheden ?

    • Hoi Patricia, sorry voor de onduidelijkheid. voor de chocoladebodem heb je 150 ml slagroom nodig. Ik heb het meteen aangepast.
      Bij de vulling is het gewoon 250 ml slagroom, zoals het er staat.

      • Patricia Kwappenberg says

        Dank je wel, ik ga het zeker een keer maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *