Cupcakes decoreren, Vaderdag
Leave a comment

2x vaderdagcupcakes

DSC_0686n
Dit weekend is het zover: dan is het weer Vaderdag! En wat is er nou leuker dan iets lekkers maken voor je vader? Wij maken het liefst een Schwarzwalder Kirschetorte voor vaderdag. Maar je kunt natuurlijk ook iets anders maken, zoals deze leuke cupcakes! We hebben een makkelijkere en een iets moeilijkere versie gemaakt, voor ieder wat wils! Gaan jullie ook aan de slag?

Bij dit artikel gaan we er vanuit dat je weet hoe je een basiscupcake moet maken. En anders kan je altijd bij dit artikel kijken voor een basisrecept voor cupcakes. Bij dit artikel gaat het om het decoreren van de cupcakes.

Cupcake 1

Deze cupcake is met twee verschillende moulds gemaakt, die beide te koop zijn bij Theeentaartspulletjes.nl. Klik op de links om naar de producten te gaan. Moulds maken het decoreren van cupcakes en taarten een stukje makkelijker.

Benodigdheden

Aan de slag!

Snijd met een ronde uitsteker een plakje uit van witte fondant, dit is de basis van je cupcake.

Druk een stukje zwarte fondant in de stropdas mould. Belangrijk bij het gebruiken van moulds is dat je de fondant goed aandrukt. Snijd dan de overige fondant weg en haal voorzichtig je stropdasje uit de mould. Plak deze op de cupcake.

Omdat wij een stropdas alleen een beetje saai vonden, hebben we met de letter mould ‘lieve papa’ op de cupcake geplakt. Wij deden dit met zwarte fondant, maar je kan ook een ander kleurtje kiezen! Wees creatief!

Cupcake 1 - Vaderdagcupcake

Cupcake 2

Deze cupcake is gemaakt zonder moulds of uitstekers. Alle onderdelen (behalve het ronde plakje) zijn met de hand gesneden.

Benodigdheden

  • Witte fondant
  • Zwarte fondant
  • Lichtblauwe fondant
  • Ronde uitsteker
  • Mesje
  • Eetbare lijm

Wij hebben wederom gekozen voor witte en zwarte fondant, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor andere kleurtjes!

Aan de slag!

Snijd een witte ronde plak fondant uit voor de basis van de cupcake.

Snijd een witte reep uit als kraag. Snijd beide zijkanten schuin af. Vouw de korte kant van je reepje fondant naar binnen en plaats de kraag op de cupcake.

Snijd de vorm van de stropdas uit zwarte fondant. Knijp de bovenkant iets fijn. Snijd een vierkantje uit en plak deze als bovenkant van de strop.

Maak nog een vierkant zakje met een lichtblauwe zakdoek!

DSC_0681

DSC_0686n

Zijn de cupcakes niet ontzettend leuk?! Zo zie je maar dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om wat lekkers te maken voor Vaderdag.

Liefs Ria & Laura

Facebook0
Youtube110
Pinterest252
Instagram999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.